SAJTÓKÖZLEMÉNY – Lelle-Fém Kft. telephelyfejlesztése

Lelle-Fém Gép- és Acélszekezetgyártó Kft. 83.081.301 forint uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázat kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 166.162.603 forintos összköltségvetésű beruházásból infrastrukturális felújítás és eszközbeszerzés valósult meg.

A projekt keretében a Lelle-Fém Kft. balatonlellei telephelyén található három épület (lakatos üzemcsarnok, lakatos gyártócsarnok és üzemviteli iroda) korszerűsítése, felújítása valósult meg, valamint technológia háttér fejlesztés.
Az infrastrukturális korszerűsítés hatására az épületek alkalmassá válltak arra, hogy a lakatos termékek előkészítése és gyártása, összeszerelése megfelelő körülmények között történjen. Az üzemviteli irodába a termelésirányító állomány költözött be, akik korszerű helyen tudják munkájukat végezni. A fűtési rendszer szilárd biomassza felhasználó lett, így a megújuló energiát hasznosító rendszerek is bevezetésre kerültek.
A projekt megvalósulásával a komplex vállalati beruházás követelményein túl foglalkoztatás bővítése (5 új munkahely teremtése) is megvalósult.
A szervezet a projekt keretében eszközállományát is fejlesztette, nagy teljesítményű megbízható, minősített hegesztési feladatok végzésére alkalmas hegesztő gépek és berendezések beszerzésével.
A beruházás eredményeként a munkakörülmények jelentős mértékű javulása, ezáltal a 21. századnak megfelelő kiváló munkakörülmények biztosítása és energia- és költség megtakarítás érhető el.
A projekt célja is teljesült, azaz a Balatonlellén található telephely épületeinek, csarnokainak korszerűsítése az energiatudatosság, energia racionalizálás szemléletében, valamint a technológiai háttér fejlesztése. Az épületek épületenergetikai felújításával kettős célt értünk el. Egyrészt a beruházások hatására az épületek fenntartási költségei jelentős mértékben csökkennek, jelentős költség megtakarítás érhető el, így gazdaságosabbá válik az üzemeltetés. Másrészt a felhasználandó energia csökken, így a káros anyagok emissziója is csökken.
A beruházás megvalósítása hozzájárul a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, tovább erősítéséhez, a foglalkoztatottság megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, a középvállalkozás tőkeellátottságának növeléséhez, a régió foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez.

ÖSSZEFOGLALÓ:
A projekt keretében a Lelle-Fém Kft. balatonlellei telephelyén található három épület (lakatos üzemcsarnok, lakatos gyártócsarnok és üzemviteli iroda) korszerűsítésére és a technológia háttér fejlesztésére kerül sor.

A megvalósuló infrastrukturális korszerűsítés (alapterület változás nélküli belső átalakítás), az épületenergetikai fejlesztések (pl.: nyílászárók cseréje, külső homlokzatok hőszigetelése, födém szigetelés, fűtéskorszerűsítés) hatására az épületek alkalmassá vállnak arra, hogy a lakatos termékek előkészítése és gyártása, összeszerelése megfelelő körülmények között történjen. Az üzemviteli irodában a termelésirányító állomány fog beköltözni, akik korszerű helyen tudják munkájukat végezni. A fűtési rendszer szilárd biomassza felhasználó lesz, így megújuló energiát hasznosító rendszerek is bevezetésre kerülnek.

A projekt megvalósulásával a komplex vállalati beruházás követelményein túl foglalkoztatás bővítésére, 5 új munkahely teremtésére kerül sor.

A projekt a gépipar ágazattal illeszkedik az ÚSZT programokhoz, mivel a fejlesztendő tevékenység a fémszerkezet gyártás lesz. A fejlesztés megvalósítása hozzájárul a vállalkozás versenyképességének megőrzéséhez, tovább erősítéséhez, a foglalkoztatottság megtartásához, új munkahelyek teremtéséhez, a középvállalkozás tőkeellátottságának növeléséhez, a régió foglalkoztatottsági szintjének növeléséhez.

A szervezet a projekt keretében eszközállományát is fejleszti, nagy teljesítményű megbízható, minősített hegesztési feladatok végzésére alkalmas hegesztő gépek és berendezések beszerzésével.

A beruházás eredményeként a munkakörülmények jelentős mértékű javulása, ezáltal a 21. századnak megfelelő kiváló munkakörülmények biztosítása és energia- és költség megtakarítás érhető el. Az infrastrukturális fejlesztés mellett az eszközbeszerzés segítségével jelentős mértékű technológiai fejlesztés és 5 fő új munkahely létrehozása valósulhat meg.

Projekt összköltsége: 188.582.677 Ft
Igényelt támogatás: 94.291.338 Ft

Vélemény, hozzászólás?