SAJTÓKÖZLEMÉNY – Lelle-Fém Kft. telephelyfejlesztése

Lelle-Fém Gép- és Acélszekezetgyártó Kft. 83.461.338 forint uniós támogatást nyert a „Telephelyfejlesztés” című pályázat kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 166.922.674 forintos összköltségvetésű beruházásból infrastrukturális fejlesztés és eszközbeszerzés fog megvalósulni.
A projekt keretében a Lelle-Fém Kft. balatonlellei telephelyén található három épület (lakatos üzemcsarnok, lakatos gyártócsarnok és üzemviteli iroda) korszerűsítésére, és technológia háttér fejlesztésére kerül sor.
A megvalósuló infrastrukturális korszerűsítés hatására az épületek alkalmassá vállnak a lakatos termékek előkészítése és gyártása, összeszerelése megfelelő körülmények között történjen. Az üzemviteli irodába a termelésirányító állomány fog beköltözni, akik korszerű, a 21. század munkakörülményeinek megfelelő környezetben tudják munkájukat végezni. A fűtési rendszer szilárd biomassza felhasználó lesz, így megújuló energiát hasznosító rendszerek is bevezetésre kerülnek.
A projekt megvalósulásával a komplex vállalati beruházás követelményein túl foglalkoztatás bővítése (5 új munkahely teremtése) is megvalósul.
A szervezet a projekt keretében eszközállományát is fejleszti, nagy teljesítményű megbízható, minősített hegesztési feladatok végzésére alkalmas hegesztő gépek és berendezések beszerzésével.
A beruházás eredményeként a munkakörülmények jelentős mértékű javulása, ezáltal a 21. századnak megfelelő kiváló munkakörülmények biztosítása és energia- és költség megtakarítás érhető el. Az infrastrukturális fejlesztés mellett az eszközbeszerzés segítségével jelentős mértékű technológiai fejlesztés, kapacitás növekedés érhető el.
A támogatás igénybe vétele által megvalósuló fejlesztés által a meglévő munkahelyek megőrzése és 5 fő új munkahely létrehozása valósulhat meg, ezáltal hozzájárulva a település, a megye, a régió foglalkoztatási helyzetének javításához.

2012. április 18.

Vélemény, hozzászólás?